News Ticker

Menu

Criminology Board Exam Reviewer Question Answer

criminology board exam reviewer question answer
PCAP



Criminology Board Exam Reviewer 
Question and Answer








1.  PNP mandatory retirement age is
      A. 56
      B. 66
      C. 55
      D. 60

            Read: Criminology Board Exam Reviewer

2.  The Highest award given to PNP members.
      A. Medalya ng Katapatan
      B. Medalya ng Karunungan
      C. Medalya ng Kagitingan
      D. Medalya ng Kabayanihan

3.  Cold Weather Clothing allowance is usually given to PNP members
    assigned in
      A. Baguio City and Tagaytay City
      B. Rizal Province and Cordillera
      C. Cordillera and Davao
      D. Baguio City and Davao

4.  Optional retirement in the PNP is upon the accumulation of how
    many years of satisfatory service?
      A. 15 Years
      B. 20 Years
      C. 25 Years
      D. 30 Years

            Read: LEA Sample Board Exam Questions

5.  The Year night watch was formed in Boston.
      A. 1638
      B. 1700
      C. 1833
      D. 1905

6.  The Rattle watch in New York was formed in what year?
      A. 1658
      B. 1700
      C. 1856
      D. 1905

7.  The Advent of a daytime police with pay
      A. 1772
      B. 1800
      C. 1833
      D. 1856

8.  The Texas Rangers were organized in what year?
      A. 1658
      B. 1658
      C. 1856
      D. 1835

9.  In England, They were assistants to the constables and walked the
    streets removing vagrants.
      A. Thief Takers
      B. Beadies
      C. Food Pad
      D. Constables

10. In old England, Private citizens with no official status were paid
    by the King for every criminal they arrested, they are called
      A. Thief Takers
      B. Beadies
      C. Food Pad
      D. Constables

11. The Major role of the thief takers in old England was to combat
    what crime, committed by highwaymen?
      A. Thief
      B. Highway Robbery
      C. Prostitution
      D. Vagrancy

12. It means Food Pad
      A. Street Robber
      B. Street Dancer
      C. Beggar
      D. Prostitutes

13. He was credited for laying the foundation for the first modern
    police force.
      A. Patrick Colquhoun
      B. Sir Robert Peel
      C. John Howard
      D. Henry Fielding

14. A London Magistrate, he established a small publicly financed
    special river or marine police.
      A. Patrick Colquhoun
      B. Sir Robert Peel
      C. Kohn Howard
      D. Henry Fielding

15. In England, the first river or marine police was established in
    what year?
      A. 1798
      B. 1898
      C. 1698
      D. 1598

16. Among his major contributions are the following: a. the hiring
    of accountants and lawyers as FBI special agents b. Introduction
    of the FBI uniform crime reporting c. Development of the National
    crime info. center and d. Development of the FBI most wanted
    criminal
      A. August Volmer
      B. John Edgar Hoover
      C. Robert Peels
      D. Henry Fielding

17. Procedures intended to be used in all situations of all kinds
    shall be outlined as a guide to officers and members in the field.
      A. Field Procedure
      B. Headquarters Procedure
      C. Special Operating Procedure
      D. None of the Above

18. Included in these procedures are the duties of the dispatcher,
    jailer, matron, and other personnel concerned which may be reflected
    in the duty manual.
      A. Field Procedure
      B. Headquarters Procedure
      C. Special Operating procedure
      D. None of the Above

19. Plans relating to patrol distribution, crime investigation,
    traffic operation and vice control.
      A. Operational Plan
      B. Administrative Plan
      C. Strategic Plan
      D. Tactical Plan

20. The Board of Examiners for Criminology was created in what year/
      A. July 1, 1972
      B. June 1, 1972
      C. July 1, 1974
      D. June 1, 1974



Answer:
1.    A
2.    C
3.    C
4.    B
5.    A
6.    A
7.    C
8.    D
9.    B
10   A
11.  B
12.  A
13.  D
14.  A
15.  A
16.  B
17.  A
18.  B
19.  A
20.  A

Share This:

Post Tags:

Bigwas

I'm Bigwas, It is just an Alias. I have a degree in Criminology. I'm a blogger who loves to write about anything that cross my mind. I hope you learn something from my blog.

1 comment to '' Criminology Board Exam Reviewer Question Answer "

ADD COMMENT
  1. thank you... i hope more more more review question ...

    ReplyDelete

Post Any Question Or Correction

  • To add an Emoticons Show Icons
  • To add code Use [pre]code here[/pre]
  • To add an Image Use [img]IMAGE-URL-HERE[/img]
  • To add Youtube video just paste a video link like http://www.youtube.com/watch?v=0x_gnfpL3RM